Executive search

Bij URG Technologies IT Executive streven we naar een vlot verloop bij elk rekruteringsproces. Enkel zo matchen wij het ideale leidinggevende profiel met uw bedrijf. Wij werken altijd met een uitgekiend vijfstappenplan. Aan de hand van dit plan brengen wij enerzijds uw klantenbehoeften in kaart en vinden wij anderzijds het juiste talent voor uw bedrijf.

1. Initial meeting

Bij URG Technologies dragen we persoonlijk contact hoog in het vaandel. Wij luisteren aandachtig naar uw noden en brengen ze in kaart. Wij streven naar een nauwe samenwerking tussen URG Technologies en uw organisatie voor een perfecte profielanalyse. Door ons inzicht te combineren met uw vereisten stellen wij vervolgens een functiebeschrijving voor de positie op die een duidelijk profiel aangeeft en tevens een handige informatiebron vormt voor potentiële kandidaten. De functiebeschrijving geeft een duidelijk beeld van uw organisatie en de inhoud van de uitdaging, zowel op competentievlak, als op persoonlijk en managementgerelateerd vlak.

3. Shortlist

Na initiële research en evaluatie, stellen wij - in samenspraak met u - een shortlist op en worden er ontmoetingen op ons kantoor georganiseerd. U ontmoet de kandidaten achtereenvolgend in een professionele en neutrale omgeving om de focus op selectie te vereenvoudigen. Aan het einde koppelen wij samen ook terug met onmiddelijke feedback. URG Technologies garandeert met deze werkwijze een aanzienlijke verkorting van het zoekproces.

5. Closure

Om een vlotte aanwerving en transitie te garanderen, ondersteunen wij u ook bij de laatste onderhandelingen en overeenkomst. Wij houden u voortdurend up to date over het verloop van de onderhandelingen, aanbod, reactie en uiteindelijke instemming.

2. Research & evaluation

De functiebeschrijving vormt uiteraard de basis voor onze researchstrategie. Research is één van de meest cruciale stappen in ons rekruteringsproces. In onze researchstrategie bepalen wij de sectoren en bedrijven waarin wij potentiële executive profielen zullen benaderen. Wij zetten ons uitgebreid netwerk in om een kwaliteitsvolle lijst van potentiële kandidaten te vormen. In tweede instantie benaderen en evalueren we de potentiële kandidaten. Met een kritisch oog interviewen we de gemotiveerde kandidaten en zorgen we voor uitvoerige referenties. Enkel op die manier kan het proces efficiënt en kwaliteitsvol verlopen en verliest u geen tijd met kandidaten die niet binnen de bedrijfscultuur passen.

4. Final interview

U kiest twee à drie topkandidaten uit de shortlist waarna er finale interviews georganiseerd worden. Wij zorgen voor 360°-referenties en verificatie van postsecundaire diploma's. Alle informatie die we van voormalige leidinggevenden, collega's en ondergeschikten krijgen, gieten wij in een schriftelijk referentierapport dat niet enkel de functionele competenties, en persoonlijkheid ontsluit, maar ook de leiderschapskwaliteiten en ontwikkelingsdomeinen van uw potentiële kandidaat uitvoerig aanhaalt.

Werken met ons?

Wij staan steeds voor u klaar. Email of Bel ons 0472 06 07 35
Contact
Purchase